HTML

A Borsos kiccsalád amerikai kalandjai

Hosszú leírás

Friss topikok

  • b.imola: Üdv. itthon! Köszönjük a beszámolókat!! :) (2013.07.07. 23:15) Útban hazafelé
  • cilajosrozál: és már látom az itthoni lapok címlapsztoriját!! "Bíróság elött a mókuscsempész!! Akár börtönbünt... (2013.02.22. 15:52) 3X & 33
  • b.imola: Sok boldog szülinapot kívánunk Attus! :) (2013.02.20. 23:11) Már egy hónapja…
  • Annamaria Roth: Hát nem unalmas az élet! :) (2013.02.02. 21:31) Beköltözés, 2. felvonás
  • b.imola: Helló! Az attusvagabond-ot nézegetem én már két hete, mikor is ráakadok férjecském levelei között ... (2013.02.01. 17:02) Egy laza hétvége

Címkék

Itt a nyár (vagy mi…)

2013.05.26. 19:47 attus

Azt mondják a helyiek, itt a nyár. Értetlenül nézek rájuk, mert hogy ez eddig mi volt? Természetesen itt is vannak évszakok: meleg és száraz (mondjuk tél), nagyon meleg és nedves (mondjuk nyár). Szóval jön a nyár, és azt kell észrevennünk, hogy többen menekülnek előle. A turistaszezonnak vége, az északról jöttek visszatérnek, az itteniek egy része meg alternatív megoldásként rövidebb-hosszabb időre „hidegebb” éghajlatra megy.

És valóban, mintha megváltozni látszana az időjárás, az igazán párás napok száma egyre csak szaporodik, és a hirtelen esők, viharok is sűrűsödnek. A játszótéren gyakrabban szólal meg a sziréna takaródót fújva (itt ilyen is van), a mobilunkra érkező figyelmeztető sms-ek (és ilyen is) hétköznapivá válnak. Az esők itt a nálunk „mintha dézsából öntenék” állapot legjei, a viharok pedig igazi rockos hajcibálósak. Úgy fest, hogy a legizgalmasabb részt mégis kénytelenek leszünk kihagyni, a hurrikánok ugyanis júliusban jönnek. Csöppet sajnálom, olyat még nem láttam…

Az ember egy álltó helyében izzasztó melegnek van egy pozitív hozadéka is, a medencénk és a tenger vize is most már kiválóan alkalmas a csobbanásra. Úgy látszik, ez egyeseknek itt nem elég, a minap egy hölgy megkérdezte, hogy ez fűtött medence-e. Mondtuk, hogy miért kéne neki fűtött medence, itt a Bendus, aki boldogan gondoskodik arról, hogy egy kis finom meleg mindig kerüljön a vízbe.

Bendusról lévén szó, dicsekednék kicsit a gyerek tudományával. Dolgok, amiket az utóbbi időben tanult/csinál:

-          Reggel felébred és ráeszmél, hogy mi még durmolunk, erre elkiáltja magát: KAJA

-          A nemleges fejcsóválás után most már bólogat is, jelezvén tudja mi a különbség az igen és nem, avagy pl. vacsoránál a nutellás és sonkás kenyér között. Nem kell szülőnek lenni, hogy tudjuk, melyikre bólogat.

-          A lábfejét most már nem csak azért emeli fel, hogy megszagoltassa másokkal, hanem segít az öltözködésnél.

-          Szól, ha valami output van: KAKA! Sajnos a pisit még nem tudja, így mindig kétesélyes a dolog, ami bizonyos esetekben, visszakanyarodva  a medencézéshez, kellemetlen is lehet.

-          Várat épít s rombol.

-          Önállóan tudja a kiskanállal a leves  felét a szájába, a másikat a mellkasára önteni.

-          Kilométerekről kiszúrja a lufikat és ezt heves huhogással jelzi.

-          Isten minden teremtett élőlényét szeretni és ölelni kívánja, legyen az kutya, macska, gyík vagy leguán.

Néhány kép:

https://picasaweb.google.com/101390656418053462378/IttANyar?authkey=Gv1sRgCIm2mo2kofm5kwE#

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://attlajlbend-us.blog.hu/api/trackback/id/tr825319189

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása